TEKİRDAĞ / MALKARA - Malkara Halk Eğitimi Merkezi

KURUM GELİŞİM PLANI DÖNEM SONU DEĞERLENDİRMESİ

MALKARA HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ                                                                                   KURUM GELİŞİM PLANI DÖNEM SONU DEĞERLENDİRİLMESİ   Eğitim ortamları ve fiziki imkanlar alanı için; Kurumun temizliğinin düzenli bir şekilde yapılması sağlandı. Kurumda yapılan çalışmalar panoları ve kolidorları süsledi. Ayrıca belirli gün ve haftalarla ilgili panolar hazırlandı. Kursiyerler için kitap okuma alanı oluşturuldu. Fidan dikimi ve var olan fidanların bakımı yapıldı. Orman Haftası kapsamında öğretmenlere ve kursiyerlere tohumlu kalem dağıtılmıştır. Öğretmen ve eğitim yöneticileri alanı için; Kurum Gelişim Planı hazırlandı. Kurum proje ekibi oluşturularak projeler için yıllık çalışma takvimi hazırlandı. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ile ilgili anma etkinlikleri yapıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapıldı. EPALE platformunun aktif olarak kullanılarak iyi uygulamaların öğretmenler arasında paylaşılması teşvik edildi.  Kurum Brifing dosyasının hazırlandı. Eğitim-öğretim yılı içiresinde düzenlenen etkinlik/faaliyetlerin yaygınlaştırılması amacıyla okul/kurum web siteleri, sosyal medya hesapları etkin kullanıldı ve istatistiki veriler web sitesinde paylaşıldı. Öğretmenlerin ve usta öğreticilerin kuruma yönelik memnuniyet anketleri uygulandı. Her Kitap Bir Dünya Projesi kapsamında seçilen Oğuz Atay Bir Bilim Adamının Romanı kitabı tahlil edilmiştir. Kurum Gelişim Planı sene sonu değerlendirilmesinin yapılması ve raporlaştırıldı. İzleme ve değerlendirme alanı için; Öğretmen ve usta öğreticilerin kuruma yönelik beklentilerini belirleyebilmek adına anket düzenlendi. Öğretmenlere mesleki aidiyet ölçeğinin uygulandı. Öğretmen ve usta öğreticilerin kuruma yönelik beklenti anketi sonuç raporunda belirlenen iyileştirmeye açık alanlara yönelik çalışmalar yapıldı. Öğretmenlere mesleki aidiyet ölçeği sonuç raporunda belirlenen iyileştirmeye açık alanlara yönelik çalışmalar yapıldı. Yıl boyunca açılan kursların E-yayından alınan istatistiki veriler ışığında raporlaştırılmıştır. Kurum Müdürlüğü tarafından kurum içi/dışı gerçekleştirilen kursların ziyaretlerinin gerçekleştirildi. Kursiyerlere yönelik memnuniyet anketlerinin uygulandı. Çevre ve paydaşlarla işbirliği alanı için; Kurum bünyesinde açılabilecek kursların tanıtımı yapıldı. Mahalle/köylerde halkın talep ve ihtiyaçlarına yönelik kurslar açıldı. Okullarda öğrenci ve velilerin ihtiyaçlarına yönelik kurslar açıldı. Kursiyerlere sağlıklı beslenme, fiziksel etkinlikler konulu eğitimler verildi. Malkara İtfaiye Müdürlüğü Personeline İtfaiye Elemanı  Yetiştirme Kursu açıldı. Kurumumuzun Sivil Savunma Kulübü kursiyerlerimize afetler konusunda seminer düzenlemiştir. Kurumunuzun idaresi usta öğreticileri ve öğretmenleri akşam yemeğine çıkmıştır. Akademik ve mesleki gelişim alanı için; E-yaygın sisteminin kullanımı ile ilgili öğretmenlere eğitim verildi. Tecrübeli öğretmenler ve usta öğreticilerin mesleki alandaki tecrübelerini diğer öğretmenlerle paylaşacağı bir etkinlik düzenlendi. Geri dönüşüm ve atık materyallerin kullanımına ve sıfır atık projesine yönelik bilgilendirme yapıldı. İŞKUR ile ilgili tanıtıcı etkinlik yapıldı. Kurum içinde bulunan çalışanlara yönelik bilgisayar eğitimi, sınıf yönetimi verildi. Değerler eğitimi bilim,sanat, spor, sosyal ve kültürel etkinlikler alanı için; Kursiyerlerden oluşan halk oyunları ve koro ekiplerin kuruldu. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında pano hazırlandı. Kurum bünyesinde açılan kurs alanlarıyla ilgili yarışma düzenlendi. İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında kurumumuzda pano hazırlanmıştır. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı gerçekleştirildi. Folklor ekibimiz Huzurevindeki yaşlılarımıza  gösteri düzenlemiştir. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında  Malkara Halk Eğitimi Merkezi olarak katkı sağladığımız Törenler için broşür hazırlandı. Kurumlarda yıl içinde hazırlığı yapılan çalışmaların sergisi düzenlendi.
Yayın: 09.06.2023 - Güncelleme: 09.06.2023 11:35 - Görüntülenme: 69